Jdi na obsah Jdi na menu

Shikon no Tama

17. 4. 2012

shikon.jpgShikon na Tama (Klenot čtyř duší)

Je známý také jako duchovní posvátný drahokam. Je to silný mramorový klenot, který se uděluje jen těm ktaří mají neuvěřitelně velikou duševní sílu. A dokáží ho očistit od zla, protože pokud je očištěn tak je sytě růžový a pokud se dostane do zlých rukou tak jeho síla zčerná a síla toho kdo jej vlastní zroste až je skoro nemožné ho zastavit nebo sílu drahokamu získat zpět. Shikon je tvořena z dvou japonských významů - "shi" - čtyři ,- "kon" -  duše   - "Tama" -královský kámen.-A proto - Shikon na Tama - 

ČTYŘI DUŠE

Tyto tuše jsou popasné z filozofie shinto Naohi 

- Aramitama (Statečnost, odvaha)

- Nigimitama (Přátelství)

- Kushimitama (Moudrost)

- Sakimitama (Láska)

Takto to v jednom díle popsal Miroku. Někdy se zdá, že na to jak se chová jako pako co neumí dělat nic jiného než flirtovat se ženami. Je celkem až moc chytrý. Taky aby ne, když před tím než potkal Inuyashu a Kagome procestoval skoro celou feudální dobu sám. (Tedy jak se to vezme sám)

Nejprve ho vlastnila kněžka jménem Midoriko. Poté ho převzala Kikio od lovců démonů ( Yokai taijiya). Nakonec ho získala Kagome. Ta ho získala od svého dědečka k narozeninám.

Tento drahokam způsobil, že Kikio a Inuyasha se museli rozdělit, protože je kněžka Tsubaki proklela. Proklela Kikio, že jako kněžka nikdy nemůže nikoho milovat a navždy zůstane sama. Naraku toho využil. Vzal na sebe podobu Inuyashy a Kikio namluvil, že ji nemiluje a nikdy nemiloval. Ta mu uvěřila a rozhodla se Inuyashovi pomstít. Chtěla ho zabít svým posvátným šípem. Poté se Naraku proměnil v Kikio a namluvil mu to samé co Kikio. Také tomu uvěřil a tak se rozhodl vzít si posvátný drahokam a stát se plnohodnotným démonem, aby se mohl všem démonům co se mu posmívali pomstít jednou pro vždy. Měli se sejít u posvátnému stromů věků, ale jakmile se tam sešli tak Kikio namířila svůj luk s posvátným šípem a chtěla ho zabít. Neudělala to. Jen ho zapečetila, aby ho později mohl vysvobodit ten kdo si to nejvíce bude přát. Jen ten kdo ho bude milovat ho může zachránit. Kikio na Inuyashova zranění zemřela. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ADyncnurce - What causes high blood adversity

7. 10. 2018 20:53

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pharmacie-belgique/